Kindersekstoerisme gebeurd wanneer een individu reist, binnen hun eigen land of naar het buitenland, en zich engageert met seksuele handelingen met een kind of kinderen. Kindersekstoerisme houdt een uitwisseling in van geld, kleren, eten of andere vergoedingen met een kind of derde persoon in ruil voor seksuele handelingen.

Jammer genoeg, is er een tekort aan data, wanneer men probeert te determineren hoeveel kinderen deel uitmaken van dit fenomeen, specifiek door de locaties en het gebrek aan effectieve extraterritoriale wetten. Deze uitdagingen zouden de implementatie van gesofistikeerde onderzoekstechnieken moeten aanmoedigen om op die manier genoeg data te kunne verkrijgen en het probleem beter te verstaan.

Sekstoeristen kunnen preferentiële gebruikers zijn, zij die specifiek reizen om seks met kinderen te hebben, of het kunnen situationele gebruikers zijn, zij die niet specifiek hiervoor reizen maar die, ter plekke, verleid worden door de mogelijkheid om zich te engageren in seksuele handelingen met kinderen. De meeste sekstoeristen wereldwijd zijn willekeurige sekstoeristen.

De ontwikkelingen van deze praktijken kan uitgelegd worden door gevarieerde factoren, zoals de snelle en wereldwijde groei van lage-kosten-luchtvaartmaatschappijen.

Het probleem in kaart brengen

Onderstaande kaart illustreert waar kindersekstoerisme ofwel een groeiend ofwel een verwezenlijkt probleem is. Toch is de kaart niet volledig en indiceert ze dus niet de volledige graag van het probleem.

Localisation

 

(Source: ECPAT Nederland)

Om verder over kindersekstoerisme te gaan:

SexTourisme

 

Combating Child Sex Tourism: FAQs

 

Child-Friendly_CST (1)

 

Sexual Exploitation of Children  in Tourism (Youth Version)