10 Jaar Don ́t Look Away Campagne tegen Seksuele uitbuiting van kinderen in Reizen en Toerisme

Op 2 maart kwamen vertegenwoordigers van regeringen, politie, de reis- en toerisme-industrie en het maatschappelijk middenveld uit 7 Europese landen bijeen om de tiende verjaardag van de “Don’t Look Away“-campagne te vieren tijdens een internationale bijeenkomst van deskundigen van het EU-project “Alert Actors Report” in Berlijn (Duitsland) om een einde te maken aan de seksuele uitbuiting van kinderen in de reis- en toerismesector.

De bijeenkomst bood de gelegenheid om goede praktijken op nationaal niveau te presenteren, de uitdagingen van de digitalisering in het toerisme aan te pakken en de samenwerking tussen de partners op Europees niveau te versterken. ECPAT België heeft het grote genoegen gehad om de “Ik zeg STOP!” campagne en de verschillende initiatieven die in België worden uitgevoerd door de STOP Groep voor te stellen.

Aan het einde van de bijeenkomst hebben de deelnemers een actieplan opgesteld en zich ertoe verbonden concrete acties te ondernemen om de bescherming van kinderen in het toerisme te versterken en de “Don’t Look Away”-campagne te consolideren.

Meer Informatie in ons persbericht