Child Protection Summit in Colombia

Neem 400 geëngageerde professionals uit verschillende sectoren en uit honderd-tal landen.Breng ze twee dagen samen rond het thema: “Bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen in reizen en toerisme”.

En je hebt een schat aan ideeën, motivatie en innovatieve initiatieven om kinderen beter te beschermen, zoals de Call fo Action

Dit is precies wat er is gebeurd op de door de Colombiaanse regering en ECPAT Colombia georganiseerde International Child Protection Summit die plaatsvond van 6 tot 7 juni 2018 (Bogota).

Tijdens deze conferentie werd ECPAT België uitgenodigd om haar goede praktijken te delen in de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen in reizen en toerisme. Dit was de gelegenheid om de “Ik zeg STOP! ” campagne, een uniek multisectoraal initiatief in Europa, voor te stellen evenals de innovatieve methodologieën die ECPAT België gebruikt om de bewustwording over de problematiek te verhogen.

De Algemene vergadering van ECPAT vond ook plaats in Bogota (5 juni). Een onmisbaar moment om de 102 leden van het ECPAT-netwerk in staat te stellen hun synergieën te versterken en hun strategieën steeds doeltreffender te maken in de strijd tegen de seksuele uitbuiting van kinderen. Structurerende, motiverende en ook zeer ontroerende momenten.