Colloquium over “Prostitutie van minderjarigen en jongeren”

ECPAT België werd uitgenodigd om deel te nemen aan het Colloquium “De prostitutie van minderjarigen en jongeren” georganiseerd door het Centrum Femmes-Hommes uit Verviers en de vzw Isala.

Gezien het gebrek aan informatie over deze kwestie is een conferentie hard nodig. De verschillende vormen ervan, zoals studentenprostitutie, seksuele uitbuiting van jonge Nigeriaanse vrouwen en het werven van adolescenten, werden besproken, evenals de elementen die bijdragen tot het gebrek aan zichtbaarheid en straffeloosheid van deze criminaliteit, bijvoorbeeld de cultuur van verkrachting en hyperseksualisering. Ook de Belgische juridische context werd verduidelijkt. En één overlevende gaf een bijzonder ontroerende, maar ook weerzinwekkende beschrijving van de lakse benadering van het probleem door de samenleving.

Politici als Sophie Lambert (PS schepen voor gelijke kansen in Verviers), Isabelle Stommen (Waalse parlementariër cdH) en Hélène Ryckmans (Waals parlementariër Ecolo) hebben zich duidelijk verzet tegen dit fenomeen en hebben zich bereid verklaard om concrete pistes uit te werken. Wordt dus vervolgd!