ECPAT Internationaal organiseert het Eerste Wereldforum van Overlevenden

Naar aanleiding van de Europese Dag Voor De Bescherming Van Kinderen Tegen Uitbuiting En Seksueel Misbruik, heeft ECPAT Internationaal voor de allereerste keer het “Wereldforum voor Overlevenden” georganiseerd, om aan volwassenen die tijdens hun jeugd het slachtoffer werden van seksueel misbruik de kans te geven hun verhaal naar buiten te brengen. Dit evenement vond plaats in de Raad van Europa te Straatsburg op vrijdag 18 november 2016.

survivorquote

De thema’s die ter sprake kwamen op het panelgesprek werden geselecteerd aan de hand van een lokaal en participatief proces waaraan meer dan 300 overlevenden van seksueel misbruik verspreid over de ganse wereld hebben deelgenomen. Deze overlevenden konden de debatten live volgen en konden via een online platform hun eigen opmerkingen posten en vragen stellen.

Aan het einde van het Forum werd een “Verklaring Betreffende De Rechten Van Minderjarige Slachtoffers Van Uitbuiting En Seksueel Misbruik” aangenomen om beter rekenschap te kunnen geven aan de ervaringen van slachtoffers. Het document werd daarna verspreid onder kinderen en de relevante instanties wereldwijd.

 

Copyright ECPAT Belgique « Stop à l’exploitation sexuelle commerciale des enfants »