Facebook, Google en Twitter samen strijd aan tegen kindermisbruik

geants-d-internet-postNu komt er één centrale hash list, een lijst met de ‘vingerafdrukken’ van elk beeld van kindermisbruik. De Britse organisatie Internet Watch Foundation (IWF) zal die lijst beheren en dagelijks een aangevulde versie verspreiden. Zowel technologiebedrijven als politiediensten kunnen de lijst krijgen.

Google, Facebook, Microsoft, Yahoo en Twitter gebruiken ze nu al: als een beeld van kindermisbruik ergens wordt gedetecteerd, kan het meteen overal herkend en verwijderd worden. Uitbaters van websites kunnen beletten dat de beelden nog worden geüpload.

De hash list van IWF bouwt verder op de Child Abuse Image Database (CAID), een database met beelden van kindermisbruik die sinds eind vorig jaar operationeel is. Elk beeld dat daaraan is toegevoegd, kan voortaan overal op het internet meteen worden geïdentificeerd. Maar ook beelden uit andere bronnen zullen in de hash list terechtkomen. Ook van video’s kan inmiddels een vergelijkbare hash worden gemaakt, maar voorlopig mikt IWF alleen op foto’s.

 

Bron: De Standaard

 

Copyright ECPAT Belgique « Stop à l’exploitation sexuelle commerciale des enfants »