Nieuwe “Ik zeg STOP!” campagne: meldt elk seksueel misbruik van kinderen!

Wist u dat?

  • Elk jaar zijn er ongeveer 1,8 miljoen kinderen slachtoffers van seksueel misbruik.
  • De meerderheid van de daders van seksueel misbruik van kinderen in het buitenland hebben hun misdaad niet op voorhand gepland.

Ter gelegenheid van de Europese dag van de strijd tegen seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen, heeft ECPAT België zijn nieuwe “Ik zeg STOP!” campagne gelanceerd.

Deze campagne heeft als doel het grote publiek, de reizigers en de toerismesector te sensibiliseren voor de problematiek van seksuele uitbuiting van kinderen binnen de reiswereld en het toerisme. Een website werd speciaal voor deze campagne gecreëerd waarop seksueel misbruik in het buitenland online kan gesignaleerd worden.

Een eenvoudig en efficiënt gebaar, dat een kind in gevaar kan helpen.

Bent u getuige van seksueel misbruik? Meldt het op www.ikzegstop.be. U vindt er ook onze campagnevideo’s, evenals de nodige informatie om te achterhalen of een situatie verdacht is en welke opvolging er aan uw melding wordt gegeven.

De “Ik zeg STOP!” campagne is een initiatief van de STOP groep, een collectief van NGO’s, institutionele, publieke en private organisaties die zich al jaren inzetten tegen de seksuele uitbuiting van kinderen.