Ik zeg STOP: neem actie!

Gaat u deze zomer op reis naar het buitenland? Blijf waakzaam en help ons de seksuele uitbuiting van kinderen te bestrijden, zelfs in een ander land.

James zag een tourist met een lokaal tienermeisje intiem dansen in Kenia

Heb je een toerist een jonge Cambodjaanse jongen op het strand intiem zien aanraken? Of een jong Russisch meisje dat de kamer binnenkomt van een persoon die ze niet lijkt te kennen? U kunt deze situaties melden op ons platform www.ikzegstop.be.

Twijfelt u eraan? U bent niet alleen. Een recente ECPAT-studie heeft aangetoond dat reizigers vaak aarzelen. Zal ik het kind in gevaar brengen? Is dit echt een verdachte situatie? De mensen weten ook niet waar ze moeten melden. De Ik zeg STOP! website blijft onbekend bij het grote publiek.

Deze vragen zijn legitiem. Toch is het altijd beter om dit te melden om een kind niet in een gevaarlijke situatie achter te laten. Wees bij de melding zo specifiek mogelijk en probeer deze vragen te beantwoorden: wie? (fysieke beschrijving, spreektaal…), waar? (land, stad, restaurant, strand, geolokalisatiegegevens…), wanneer? (het is het beste om zo snel mogelijk te rapporteren) en wat? (beschrijf gebaren, gedrag).

Als u meer informatie wenst, volg dan de zomercampagne van ECPAT-groepen in Europa op sociale netwerken!