Exploitatie / handel: rechten van geïsoleerde minderjarigen of kinderen in gevaar

De video is ook beschikbaar in : Engels, Albanees, Duits, Bulgaars, Chinees, Farsi, Italiaans,Frans, Roemeens, Pashto, PidginVietnamees

 

ECPAT International ontvangt de prijs “Crimes against Children” van ITERPOL

ECPAT Internationaal ontving de prestigieuze INTERPOL “Crimes against Children” prijs op de Europese Dag tegen seksueel misbruik. INTERPOL erkent de inspanningen van ECPAT om seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen en de slachtoffers te verdedigen.

Tijdens de prijsuitreiking bracht de ECPAT-directeur een hulde aan de 103 leden – waaronder ECPAT België. “Through research, advocacy, the provision of direct services to children, awareness raising and campaigning – members of the ECPAT Network are making a positive difference to the lives of children.”

ze voegde eraan toe “Due to the clandestine nature of child sexual exploitation, reliable data is difficult to come by. Nevertheless, we know that the number of victims is huge and that very often these children suffer in silence.”

ECPAT heeft kinderhandel opleidingen gegeven aan meer dan 90 voogden

In het kader van het project ReACT, heeft ECPAT België drie opleidingen georganiseerd voor voogden van niet begeleide minderjarige vreemdelingen, zo dat ze sneller en beter de potentiële slachtoffers kunnen identificeren en begeleiden.

 

 

Ongeveer 90 voogden en professionals actief in de strijd tegen mensenhandel waren aanwezig.

In uitzicht van het succes, nieuwe opleidingen zullen gegeven worden in de komende maanden in samenwerking met onze partners: de Dienst voogdij, de Dienst vreemdelingenzaken, Caritas International België evenals de centra voor (minderjarigen) slachtoffers van mensenhandel.

Eind conferentie van het ReACT project in Berlijn

Om het ReACT-project te sluiten werd op 22 september in Berlijn een conferentie gehouden.

49 professionals uit 10 landen (Albanië,België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk,Italië, OostenrijkVerenigd Koninkrijk, Nederland, Turkije) hebben zich ontmoet om hun ervaring en beste praktijken over mensenhandel uit te wisselen.

Conférence Berlin

Conferentie Berlin

Het einde van een project, maar het begin van blijvende initiatieven om voogden en advocaten op te leiden.

Wereld Dag tegen Mensenhandel

Ongeveer 30% van de slachtoffers van mensenhandel zijn kinderen. Preventie is absoluut noodzakelijk om te vermijden dat kinderen slachtoffers van mensenhandel worden. In Maart heeft ECPAT België een brochure gemaakt om niet begeleide minderjarige vreemdelingen over hun rechten te informeren. De brochure is ter beschikking van iedereen. Samen tegen mensenhandel!

Blue Heart Campaign

 

Ontmoeting met de Vice President van het Europees Parlement

ECPAT België heeft het grote genoegen gehad om mevrouw Sylvie Guillaume, vice-President van het Europees Parlement, te mogen ontmoeten, om het projet ReACT voor te stellen.

Rdv Sylvie Guillaume

Mevrouw Guillaume was zeer geïnteresseerd in de resultaten van het project en heeft deze op haar website gepubliceerd. Tijdens het gesprek kwamen verscheidene methoden aan bod om de identificatie en de bescherming van vermoedelijke minderjarige slachtoffers van mensenhandel te verbeteren.

Copyright ECPAT Belgique « Stop à l’exploitation sexuelle commerciale des enfants »